Broccolisalade met rode ui en amandelen

Heb je nog wat broccoli over, maak dan deze lekkere Broccolisalade met rode ui en amandelen ervan. Lekker als bijgerecht of lunch.
Presentatie: Servies met dank aan Kitchenandmore.nl

Ingrediƫnten

  • 1/2 rode ui, in dunne ringen
  • rode wijnazijn
  • 75 gram rozijnen
  • 1 grote broccoli
  • 1 appel, geraspt
  • 50 gram amandelen, gehakt
  • 2 eetl mayonaise
  • 2 eetl yoghurt
  • 2 eetl olijfolie
  • zout en peper

Stappen

  • STAP 1

    Doe de rode ui in een jampotje en vul deze met rode wijnazijn. Laat dit een uurtje staan.

  • STAP 2

    Doe de rozijnen in een schaaltje en giet kokend water er over, laat 5 minuten staan en giet ze dan af.

  • STAP 3

    Snijd de toppen van de broccoli eraf en doe dit in een grote schaal (de stelen van de broccoli kan je gebruiken in een soepje). Voeg de uien, rozijnen, appel en amandelen toe en meng.

  • STAP 4

    Maak een dressing van de mayo, yoghurt, olijfolie en 2 eetl van de overgebleven rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en giet dit over de salade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *